Barnemark

Smitte skjer direkte fra endetarm til munn. Du kan bli smittet ved kontakt med en person som har egg fra barnemark på hendene, eller de befinner seg på et håndkle eller ved at egg blir luftbårne ved at de ristes løs fra smittet undertøy eller sengetøy.
Barnemark, også kalt småmark eller oxyuris, er infeksjon med marken Enterobius vermicularis i endetarmen. Det er en liten gulhvit mark, 8-13 mm x 0,5 mm. En typisk sykehistorie og observasjon av småmark rundt endetarmsåpningen gir diagnosen.
Barnemark er vanlig over hele verden i både tempererte og tropiske klimaer.
Barneorm er temmelig alminnelig. Riktignok er det oftest barn som har barneorm, men navnet er litt misvisende fordi også voksne kan smittes.
Barneorm viser seg ved at det klør omkring endetarmen. Typisk om natten og under varm dyne. Hos jenter og kvinner kan det utvikles skjedekatarr.
Foreldre oppdager ofte barneorm ved at de ser lange (en cm), trådtynne ormer omkring barnets endetarm eller i avføringen.

Nettsteder om Barnemark:

 

Barnemark – Wikipedia
Barnemark (Enterobius vermicularis) er en endoparasittisk helminth (se. Barnemark anses for å være meget smittsomt og dersom et husstandsmedlem er.

Barnemark – Lommelegen.no
Doseringen av Vermox mot barnemark er 100 mg tatt som en engangsdose, og dette. så har du gjennomført en grundig kur mot barnemark.

Parasittisme – Wikipedia
Snylteveps er parasitter på andre leddyr. Barnemark (Enterobius vermicularis) – en innvollsorm som lever i tynntarmen.

Eyr Barnemark
residiverende barnemark. Mor forteller at hun har brukt alle tiltak som hun. Jeg har lest at av og til er det ikke enkelt å bli kvitt barnemark, men er.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar