Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom er en kronisk revmatisk betennelse. Ryggen, bekkenet og brystkassen blir først og fremst angrepet. Kjeveledd, skuldre, hofter og knær kan også angripes. Bekhterevs sykdom er en såkalt revmatisk sykdom. Man vet lite om årsakene, men sykdommen kan muligens utløses av et ukjent virus.
Medikamentell behandling består først og fremst av smertestillende medisiner. Vanligvis brukes såkalte NSAIDs. Disse demper betennelse og virker på den måten smertelindrende og til en viss grad sykdomsdempende. De tas gjerne om kvelden for å forebygge morgenstivhet. Av og til kan det være aktuelt med sterkere medisiner som forordnes av revmatolog. CT og MR kan påvise tidlig betennelse i leddene mellom ryggraden og bekkenet, men benyttes sjelden.
Bekhterevs sykdom (latin spondylitis ankylosans eller morbus Bekhterev) er en revmatisk bindevevssykdom som i størst grad rammer de små leddene i ryggsøylen og iliosacral-leddene, samt senefester. Sykdommen rammer hyppigst menn i 20-30-års alderen, og forekomsten antas å være på 0,1–0,5 % i Norge. Symptomene behandles ofte med smertestillende og betennelsesdempende medisiner som Naproxen, Alpoxen, Ibux etc. Den beste form for forebygging er generelt å styrke immunforsvaret via en sunn livsstil, og å være i balanse både fysisk og mentalt.

Nettsteder om Bekhterevs sykdom:

 

Bekhterevs sykdom
Noen pasienter med kronisk tarmbetennelse kan utvikle Bekhterevs sykdom. Betennelse i prostatakjertelen er assosiert med Bekhterevs sykdom.

Bekhterevs sykdom – Norsk Revmatikerforbund Fylkeslag & diagnosegrupper
Bekhterevs sykdom defineres som en inflammatorisk (betennelsesaktig). tillegg har vi valgt å legge ut et referat fra et foredrag om Bekhterevs sykdom.

Bekhterevs sykdom, å leve med – Pasienthåndboka
Pasienthåndboka. Om sykdom, livsstil og helse. Hjem >> Bekhterevs sykdom, å leve med. Legen. To år senere fikk hun diagnosen, – Bekhterevs sykdom.

Bekhterev – flere menn enn kvinner rammes av Bekhterevs sykdom
Hvor vanlig er Bekhterevs sykdom og lignende reumatiske ryggsykdommer? Bekhterevs sykdom inngår i en større gruppe revmatiske ryggsykdommer, såkalte.

Konsekvenser av Bekhterevs sykdom
Bekhterevs sykdom større helsepro- blemer, både i forhold til fysiske, psy. sene av det å ha Bekhterevs sykdom, og hva den fører med seg i hverdagen.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar