Botulinumtoksin

Hva er botulinumtoksin ?
Det er et komplisert og veldig sensibelt proteinmolekyl. I forhold til sin vekt er det den mest giftige av alle naturlige eller syntetiske stoffer.
Botulinumtoksin er en nervegiftig protein som blir produsert av bakterien Clostridium botulinum. Denne toksinet er et av verdens giftigste stoffer som blir produsert naturlig i verden. Selv om det er så giftig, blir det også benyttet til å behandle muskelspasmer og brukt av kosmetikkindustrien. Det blir solgt kommersielt under navnet Botox og Dysport. Merkene Botox og Dysport er handelsnavn og blir ikke brukt generelt til å beskrive nervegiften produsert av Clostridium-arter.
Hvordan ble botulinumtoksin- behandlingen utviklet ?
I midten av 1970 årene søkte den amerikanske øyelegen Dr. Alan Scott etter et stoff som kunne redusere enkelte øyemusklers aktivitet, og på denne måten redusere plagene ved skjeling. Han lyktes tilslutt med botulinumtoksin. Kort tid etter ble botulinumtoksin benyttet også i behandlingen av overaktive muskler rundt øynene. Siden blepharospasme var en kjent nevrologisk lidelse, ble botulinumtoksin snart brukt i behandlingen av ulike nevrologiske bevegelsesforstyrrelser, med stor suksess.

Nettsteder om Botulinumtoksin:

 

Velkommen til Norsk Dystoniforening
Hvor er det naturlig å finne botulinumtoksin ? Botulinumtoksin produseres av bakterien Clostridium botulinum. Hvordan virker botulinumtoksin ?

Fakta om botulinumtoksin – helsenett.no
De fleste har hørt om botulinumtoksin som en mirakelkur for å slette ut «. Botulinumtoksin er en gift som produseres av bakterien Clostridium botulinum.

Tidsskriftet – Behandling av Freys syndrom med botulinumtoksin
Botulinumtoksin er en velkjent gift, og behandlingen av for eksempel torticollis og andre former av spastisitet med botulinumtoksin er. Botulinumtoksin.

Verdens sterkeste gift er legenes nye vidundermedisin – Illustrert.
Men disse sykdommene kan behandles med botulinumtoksin – giften som kan. Kroniske muskelkramper, kraftige øyetics eller skjeling kan være invalidiserende.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar