Hundepest – parvovirus

Hundepest eller parvovirus er en av de vanligste virusinfeksjonene hos hund og det er periodevise epidemier i Norge. Vaksine er effektivt preventivt, men det finnes ingen medisin om sykdommen alt har brutt ut. Da gis bare symptomatisk behandling (væske intravenøst).
Parvovirus er et virus som trives i tarmceller. Det angriper celler som deles – derfor er de cellene i tarmene som vokser fort mest utsatt. Disse cellene sitter dypt i tarmen og skade på tarmen som følge av dette viruset gir derfor ofte blodig diaré. Det man merker først dersom hunden er smittet av parvovirus er gjerne heftig oppkast og feber. Etterhvert vil hunden få blodig diaré og evt. blod oppkastet.
1931 står som et merkeår i Haldenstøverens historie, og da i negativ betydning. Da gikk det en hundepest over Østfolddistriktet som nesten tok knekken på rasen, i og med at det var her Haldenstøveren hadde sin største utbredelse.

Nettsteder om Hundepest – parvovirus:

Tamhund
Tamhund (vitenskapelig navn: Canis lupus familiaris, tidligere også Canis familiaris), i Norge også kalt hund. Hundepest eller parvovirus smitter ved.

Hundesykdommer
Hundepest eller parvovirus smitter ved kontakt hunder i mellom eller ved kontakt. Hundepest. Hundepest eller parvovirus er en av de vanligste.

Annonser:

Legg igjen en kommentar