Kwashiorkor

Kwashiokor er en sykdom som kommer av mangel på proteiner, som oftest rammer barn. Når kroppen skal bygge opp nye celler, er protein et nødvendig byggestoff. Hvis vi får for lite mat, brukes kroppens proteiner i cellene som energikilde. Da blir for eksempel proteinrikt muskelvev brukes til produksjon av andre proteiner. Det blir også mangel på proteinet albumin som det er mye av i blodet.
kwashiorkor, mangelsykdom hos barn; skyldes utilstrekkelig tilførsel av proteiner. Er et symptom på feilernæring og kan føre til døden. Kan helbredes ved tilførsel av proteinrike næringsmidler, men det antas at proteinmangelen kan ha medført varige skader bl.a. på nervesystemet.

Nettsteder om Kwashiorkor:

Kwashiorkor – Wikipedia
Personer med kwashiorkor får tynt hår, ødemer, veksthemning og vekttap. Dette barnet, avbildet under Biafra-krigen i Nigeria har også ascites (ansamling av..
no.wikipedia.org/wiki/Kwashiorkor

Hjemmeside – Hva gjør WFP – Hva er sult
Marasmus har sammenheng med kwashiorkor, hvor kroppen har brukt opp alle ressurser slik at væskebalansen endres. Man får væskeopphopninger under huden.
www.wfp.no/?NodeID=32

kwashiorkor – CAPLEX
kwashiorkor, mangelsykdom hos barn; skyldes utilstrekkelig tilførsel av proteiner. Er et symptom på feilernæring og kan føre til døden.
www.caplex.no/Web/ArticleView.aspx?id=9320032

E
Mangel på protein og disse aminosyrene gir sykdommen kwashiorkor. Mennesker som lever på en ensidig diett av kornprodukter kan lett få for lite av..
www.bio.uio.no/plfys/haa/leks/e/essensiellam.htm

Annonser:

Legg igjen en kommentar