Montezumas hevn

Montezumas hevn, amerikansk-engelsk: Montezuma’s revenge (kalles også Faraos forbannelse i Nordafrika), og er en forbigående diaré som kan ramme turister til varmere strøk. Navnene er etter den siste innfødte kongen i Mexico som ble skammelig behandlet av conquistadorene og faraoene som ble styrtet av romerne.
«Hevnen» oppstår ofte på grunn av uvant mat som ikke er behandlet slik magen er vant med hjemmefra. Lokalbefolkningen forstår ofte ikke problemet, siden de ofte er immune ved at fordøyelsesbakteriene deres har en balanse tilpasset forholdene gjennom lang tid. Enkelte amerikanske leger mener at mange av disse problemene skyldes overdreven hygiene i hjemlandet, snarere enn urenslighet på restaurantene.
Montezumas hevn eller Dehli belly kan ødelegge ethvert ferieopphold – men kan unngås.
Montezumas hevn rammer liten og stor – læg og lærd – med like uforminsket styrke.
Jallamage, Montezumas hevn, turistdiaré. Sjelden livstruende, men svært ubehagelig.
En aggressiv variant av kolibakterien er oftest årsak, og spres med mat og vann, men både bakterier, virus, parasitter og giftstoffer kan være årsak.

Nettsteder om Montezumas hevn:

 

Vaksiner deg mot turistdiare
Vaksiner deg mot turistdiare. Montezumas hevn, Dehli Belly, Rangoon runs og Cairo Quickstep er noen navn. på det som mer riktig kalles turistdiare.

Montezumas hevn – Wikipedia
Montezumas hevn. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Montezumas hevn, amerikansk-engelsk: Montezuma’s revenge (kalles også Faraos.

LOfavør – Diare – den vanligste plagen
Montezumas hevn eller Dehli belly kan ødelegge ethvert ferieopphold – men kan unngås. Montezumas hevn rammer liten og stor – læg og lærd – med like.

Annonser:

Legg igjen en kommentar