Periodisk hypokalemisk paralyse

Periodisk hypokalemisk paralyse er en sjelden genetisk sykdom som karakteriseres av at mengden kalium i blodet synker. Personer med denne mutasjonen får oftest anfall fra og med ungdomstiden, og disse anfallene blir typisk utløst av måltider med store mengder karbohydrater eller slitsomme treningsøkter. Paralysen kan være mild og begrenset til visse muskelgrupper, eller mer alvorlig og også omfatte armer og ben.
Behandling
Å unngå måltider med store mengder karbohydrater og slitsomme treningsøkter, samt å ta acetazolamid daglig kan forhindre hypokalemiske anfall. Under et anfall kan man drikke kaliumklorid for å få det til å gå over.
Tyreotoksisk periodisk paralyse – en uvanlig komplikasjon ved hypertyreose
De fleste pasientene med tyreotoksisk periodisk paralyse har Graves’ sykdom, men enhver form for tyreotoksikose kan utløse anfall med tyreotoksisk periodisk paralyse. Det er ikke funnet noen genetisk årsak og man har heller ingen forklaring på overhyppigheten hos menn eller pasienter fra asiatiske land. Etiologien er ukjent, men basert på kjennskap til familiær hypokalemisk periodisk paralyse mistenker man at det foreligger en ionekanaldysfunksjon.

Nettsteder om Periodisk hypokalemisk paralyse:

 

Tidsskriftet – Hypokalemisk induserte pareser sekundært til renal.
Hypokalemisk periodisk paralyse assosiert med tyreotoksikose opptrer sporadisk. er imidlertid ikke en del av sykdomsbildet ved hypokalemisk periodisk paralyse.

Tidsskriftet – Tyreotoksisk periodisk paralyse – en uvanlig.
Hypokalemisk periodisk paralyse er en komplikasjon til tyreotoksikose som. På mistanke om hypokalemisk periodisk paralyse fikk hun behandling med.

Periodisk hypokalemisk paralyse – Wikipedia
Periodisk hypokalemisk paralyse. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Periodisk hypokalemisk paralyse er en sjelden genetisk sykdom som karakteriseres.

Annonser:

Legg igjen en kommentar