Spilleavhengighet

Spilleavhengighet omfatter mange elementer. Det er en sykdom, det er en avhengighet, det er spill, det er penger, og det er politikk. Her er en del fakta om fenomenet.
I senere år har man i flere land satt søkelys på spilleautomater i forindelse med spillegalskap.

At spilleavhengighet har blitt et stort samfunnsproblem, med selvmord, ødelagt familier, depresjoner, underslag og kriminalitet, er det få som betviler. Dette er et samfunnsproblem som angripes fra alle vinkler og fronter.

Spilleavhengighet (også kjent som ludomani) er en tilstand hvor en person har blitt avhengig av pengespill, og har mistet kontrollen over sitt forbruk. I diagnosesystemen ICD og DSM er tilstanden klassifisert som en sykdom. Behandlingsmåten har likhetstrekk med annen behandling av avhengighet, som rusmiddelmisbruk.
I det siste er det kommet en ny type spilleavhenighet – spilleavhengighet av dataspill. Spesielt «World of Warcraft» er satt i søkelyset for dette problemet. Folk sitter da og spiller data hele dagen, og klarer ikke løsrive seg fra dataskjermen. Dette betyr ikke noe økonomisk krise, men familielivet kan bli ødelagt.

Nettsteder om Spilleavhengighet:

Spilleavhengighet – har du spilleproblemer må du søke hjelp nå!
Oversiktelig og omfattende guide til online poker. Nettpoker regler, tips og innføring i spillet. Forum. Poker ordliste. Poker linker. Spilleavhengighet.

Hjelpelinjen
Hjelpelinje for spilleavhengige i Norge som man kan henvende. Framside. Spilleavhengighet. Behandling. Støttegrupper. Økonomisk hjelp. Lenker. Test deg selv.

Spilleavhengighet – Norsk Tipping
Spilleavhengighet er i det norske diagnosesystem for psykisk helsevern. Begrepene spilleavhengighet og spillelidenskap blir brukt om hverandre uten.

Spilleavhengighet. Blå Kors har behandlingstilbud for deg som er.
Lider du av spilleavhengighet, eller er du pårørende til noen som gjør det? Spilleavhengighet kan også føre til mange andre problemer,. Spilleavhengighet.

«SPILLEAVHENGIGHET I NORD»
Prosjektet «Spilleavhengighet i Nord» hadde en varighet på to år, fra 2005 til 2006. gruppebehandling hjelper mot spilleavhengighet.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar