Aortastenose

Aortastenose er en hjertesykdom, hvor det foreligger en innsnevring (avledet Latin: stenosis – stenose) ved eller i aortaklaffen, beliggende ved utløpet av venstre hjertekammer og hovedpulsåren (aorta).
Hva er forsnevring i aortaklaffen (aortastenose)?
Forsnevring i aortaklaffen er den vanligste ervervede klaffesykdommen. Ervervet betyr at tilstanden ikke er medfødt. Tilstanden er vanligst etter 70 år, og den er 3-4 ganger hyppigere hos menn. 25-35% av personer over 65-70 år har tegn til forsnevring av aortaklaffen på ultralyd, men bare 2-3% av disse har påvirket blodsirkulasjon som følge av forsnevringen.
Vanligvis tar det lang tid før tilstanden gir symptomer. De hyppigste symptomene som oppstår etterhvert er tungpusthet, brystsmerter, svimmelhet og besvimelse, spesielt ved anstrengelse. Tidligere giktfeber er en viktig opplysning.

Nettsteder om Aortastenose:

 

Aortastenose – Wikipedia
Aortastenose er en hjertesykdom, hvor det foreligger en innsnevring (avledet. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Aortastenose».

Dette er aortastenose
Dette er aortastenose – Kong Harald er rammet av hjertesykdommen aortastenose. ( Kongelige ). Aortastenose oppstår når aortaklaffen, som sitter mellom aorta.

Aortastenose – Wikipedia
Aortastenose er ein hjartesjukdom kor utløpet frå venstre hjartekammer er forsnevra. Aortastenose kan òg vera ein degenerativ sjukdom hos vaksne, på ein.

Annonser:

Legg igjen en kommentar