Autistisk savant

En autistisk savant (historisk også beskrevet som idiotsavant) er en autistisk person med savantsyndromet[1]. Savantsyndromet beskrives som det å både ha en graverende utviklingspsykologisk eller mental hemmelse og samtidig ekstraordinære mentale ferdigheter. Savantsyndromferdigheter dreier seg om ekstraordinær hukommelseskraft og omfatter ofte aritmetisk kalkulus og noen ganger kunst og musikk.
Savant-fenomenet er en uvanlig, men spektakulært tilstand der en person med ulike utviklingsforstyrrelser har ekstraordinære evner innen et ganske snevert område samtidig som personen ofte er svært hjelpeløs innen de fleste av det vi skulle kalle normale områder. Det er svært uvanlig og de fleste som har denne typen av spesielle evner, har autisme. Tilstanden kan være både genetisk og påført, for eksempel av en skade i hjernen. Det finnes flere eksempler der mennesker som har fått harde slag mot hodet har fått savantsyndromet.
Mange teorier har blitt lagt frem for å forklare årsaken til savantsyndromet, men hittil har ingen kunnet bevises som korrekt. En teori som virker svært trolig er att savantens venstre hjernehalvdel har en skade og den høyre prøver å kompensere for de manglende evnene. Savantens unik evner finnes oftest i høyre hjernehalvdel, og de som mangler, men som er vanlige hos oss, finnes i den venstre.

Nettsteder om Autistisk savant:

 

Autistisk savant – Wikipedia
Autistisk savant. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. autistisk savant (historisk også beskrevet som idiotsavant) er en autistisk.

www.home.no/dankar/Autistisk Savant.doc. att jag valde att skriva om just savant syndrom var att det var ett ämne som. Savant syndrom (även kallat för Autistisk Savant och vanligtvis Idiot Savant) är.

REALITY CHALLENGED – Fra idiot savant til kreativt geni. savant, men i dag har en gått over til å benytte betegnelsen autistisk savant eller bare savant. omtalte personer med savant egenskaper som kreative.

Daniel Tammet – Wikipedia. 1979) er en britisk savant og epileptiker som har. Autistisk savant. Kim Peek. Savant-fenomenet [rediger] Eksterne lenker (en) Brainman program.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar