Barselfeber

Som navnet forteller, er feber det mest fremtredende tegnet på barselfeber. Siden tilstanden kan skyldes mange sykdommer – f.eks. livmorbetennelse, brystbetennelse, nyrebekkenbetennelse, sårbetennelse, årebetennelse – kan plagene som tilstanden gir, være varierende fra kvinne til kvinne.
Der årsaken til barselfeberen er betennelse i livmoren, er behandlingen antibiotika, dvs. medisin som utrydder bakterier. De aller fleste er såvidt lite syke, at behandlingen gis som tabletter.
Barseltiden omfatter de første 10-14 dagene etter fødselen. I denne perioden skjer det store endringer i kroppen etter det avsluttede svangerskapet og fødselen.

Barselsdepresjon
Det er en vanlig oppfatning at svangerskapet som regel er periode med psykisk velbefinnende. Barselperioden derimot blir gjerne ansett som tyngre og en tid da man lettere kan bli rammet av en barselsdepresjon.
Forskere tilknyttet Folkehelseinstituttet har nylig gjennomført en studie for å belyse denne problemstillingen. 416 barselkvinner i to kommuner i Akershus deltok i studien og fylte ut et spørreskjema om sin mentale helse. 259 svarte i tillegg på et identisk spørreskjema enten før eller etter barselperioden. Det viste seg at sannsynligheten for å bli deprimert er omtrent lik i svangerskapet, i barseltiden og i resten av året etter fødselen.

 

Nettsteder om Barselfeber:

 

oleen on SuprGlu. gravide og fødende kvinner ble undersøkt ville få ned barselfeber og barseldød. Dr. Zemmelweiss døde forresten av «barselfeber».

STRAMONIUM
Det virker som om hele midlets virkning er oppbrukt i hjernen, selv om huden og. Barselfeber, med de karakteristiske mentale symptomer og rikelig svette.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar