Brennkopper

En svært smittsom overflatisk hudinfeksjon.
Det er først og fremst barn som får brennkopper – i forlengelsen av streptokokk- og stafylokokkinfeksjoner i huden. Har disse bakteriene først invadert huden, forårsaker de blemmer og sprekkdannelser, som i sin tur gjør huden mottakelig for ytterligere infeksjoner. Brennkopper er svært smittsomt
Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden. Det er en av de vanligste hudinfeksjonene hos barn, men man kan bli smittet i alle aldre. Sykdommen har et typisk utseende med sår med gulaktig skorpe som det kan renne gul væske fra.
Gjenstridige tilfeller av brennkopper, eller stadige tilbakefall, kan skyldes at bakteriene har slått seg ned i ytterst i neseåpningen. Derfor anbefales i noen tilfeller å smøre (bruk f.eks. Q-tip) antibiotikasalven på innsiden av nesen. Dette gjøres to ganger om dagen så lenge hudutslettet behandles, og deretter noen ganger per uke i flere uker etter avsluttet lokalbehandling.

Nettsteder om Brennkopper:

 

Brennkopper (Impetigo contagiosa) – Legevakten – Oslo kommune
Det har vært svært mye brennkopper mange steder i landet sommeren 2002. En spesiell type brennkopper har væskefylte blemmer.

Brennkopper – Lommelegen.no
Brennkopper kan også oppstå i hudområder med eksem, herpes, soppinfeksjon. område med brennkopper, behandles infeksjonen. Brennkopper smitter lett!.

Behandling av brennkopper. og Oslo om at leger i stor grad forskriver fusidin til behandling av brennkopper. For mer informasjon om brennkopper og behandling av disse, se hjemmesidene www.

Brennkopper sprer seg i badevannet
Brennkopper sprer seg i badevannet – Legevakten i Arendal har merket en kraftig. Brennkopper er en smittsom hudinfeksjon med pussdannende bakterier i overhuden.

Annonser:

Legg igjen en kommentar