Cellegift

Cellegift eller cytostatika er en samlebetegnelse på medisin mot ulike kreftsykdommer. Medisinen gis intravenøst i form av drypp eller sprøyter, eller i form av tabletter. Behandlingsform, dosering og antall cellegiftkurer avhenger blant annet av typen kreftsykdom som behandles og dennes utbredelse.
Cellegiftbehandling er et behandlingstilbud til kreftpasienter som innebærer medisinering gjennom munnen eller som injeksjoner. Behandlingsformen kan gi bedre utsikter til helbredelse ved enkelte kreftformer enn både kirurgi og strålebehandling.
Eksperter mener at fremtidens cellegiftbehandling vil være langt mer spesifikk enn den er i dag. Dette innebærer at cellegiften i mye større grad vil være rettet mot kreftcellene, og i mindre grad være giftig for resten av kroppen. En slik effekt kan man oppnå ved å binde cellegiften til antistoffer mot kreftcellene. En annen mulighet er nye former for cellegift som virker direkte inn på kreftcellenes vekst.
Cellegiftbehandling har en rekke bivirkninger. De vanligste er håravfall, kvalme og tretthet. Andre bivirkninger kan være stikking i fingertuppene og tærne, og sterilitet. De fleste bivirkningne forsvinner etter avsluttet behandling, dette vil også avhenge noe av alder og fysikk. Vanligvis gis medisiner som demper bivirkningene (kvalmestillende midler, hormoner) sammen med cellegiftkurene.
Det har i noen land blitt mulig å få forskrevet medisinsk cannabis for å lindre bivirkningene av cellegift. Se den engelske wikipedia for fullstendig og oppdatert liste over hvilke land.

Nettsteder om Cellegift:

Cellegift. Kreftforeningen
Cellegift. Strålebehandling. Alternativ / komplementær behandling. Lindrende behandling. Cellegift (Cytostatika) Cellegift kalles også cytostatika eller.

A blog about wool and nonsense
Jeg heter Margot Viste, er 41 år og bor i Stavanger. Sommer og cellegift/Summer and chemo. Sommeren har virkelig kommet her, det er deilig og varmt!.

Cellegift forebygger kreft
Cellegift forebygger kreft – Cellegift kan kurere kreft. Når cellegift brukes. mellom behandling av testikkelkreft med cellegift, og risikoen for spredning til.

Annonser:

Legg igjen en kommentar