Coprophagia – hund

Coprophagia er i realiteten en teknisk terminologi for å beskrive at hunder spiser avføring. Dette fenomenet har vært studert av en rekke forskere uten at de har funnet et definitivt svar på problemet. Coprophagia kan føre til akutt diaré og evt. også alvorlige sykdommer dersom avføringen inneholder smittestoff.
Coprophagia er en sykdom som gjør at noen hunder spiser sin egen eller andres avføring. Man vet ikke om sykdommen er arvelig belastet eller ikke. Noen mener at den også kan være relatert til mangelsykdommer.
Den beste måten å løse problemet på er naturligvis å hindre hunden tilgang til slik avføring. Et alternativ kan være å lufte hunden i bånd, slik at du kan kontrollere hva den får tilgang til. Noen hunder lærer også at det å spise avføring gir dem oppmerksomhet, fordi du reagerer. Det kan derfor også være en løsning å «lære» hunden at det å spise avføring umiddelbart fører til noe negativt (f.eks. å måtte gå i bånd eller noe lignende).

Nettsteder om Coprophagia – hund:

 

Coprophagia (hund) – Wikipedia
Coprophagia (hund) Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Coprophagia er i realiteten en teknisk terminologi for å beskrive at hunder.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar