Difteri

En alvorlig, og enkelte ganger livstruende, bakteriell halsinfeksjon.
Dette er en akutt infeksjon forårsaket av difteribakterien (Corynebacterium diphteriae). Bakterien gir betennelse i slimhinnen i svelg og luftveier, men den kan også forekomme andre steder. Bakterien produserer et giftstoff som kan spes med blodet og gi sykdom i hjerte og hjerne.
Difteri forårsakes av mikroorganismen corynebacterium diphteriae, som spres ved hosting, nysing og spytt. Infeksjonen starter i halsen eller strupehodet, der den legger seg som et tykt belegg som innebærer at det blir vanskelig å puste. Belegget kan også ses i neseborene. Bakterien produserer et giftstoff som via blodbanene påvirker både hjerte og nerver.
Takket være omfattende vaksinering mot difteri, forekommer sykdommen svært sjelden i vår del av verden. I andre dårligere stilte land er sykdommen imidlertid både utbredt og innebærer en betydelig dødsrisiko.
Det viktigste tiltaket er å forebygge denne tilstanden ved å gjennomføre vaksinasjonsprogrammet på helsestasjonen. Hos voksne bør man vaksinere på ny hvert 10. år, spesielt blir dette viktig dersom man skal oppholde seg i områder hvor sykdommen er utbredt.

Nettsteder om Difteri:

Difteri – Wikipedia
Difteri er en meget alvorlig infeksjon i nese og hals, det er en av flere sykdommer vi vaksinerer barn mot. Det forårsakes av en infeksjon med..
no.wikipedia.org/wiki/Difteri

Difterivaksinasjon
Difteri (ekte krupp) skyldes toksin fra bakterien Corynebacterium diphtheriae. Bakterien sprer seg ved kontakt- eller dråpesmitte.
www.fhi.no/artikler/?id=28881

2000 kroner for ferievaksiner
Om man slutter å vaksinere mot polio og difteri vil man få nye epidemier. Difteri- og stivkrampe: 190 kroner. Poliovaksine: 115 kroner.
www.aftenposten.no/reise/article1902018.ece?service=print

Snart Pappa -Vaksinasjonsprogrammet
Difteri er en akutt luftveisinfeksjon fremkalt av difteribakterien. Difteri er en sjelden sykdom i de vestlige land, men har fremdeles høy dødelighet.
www.snartpappa.no/etterfodsel/vaksineprogrammet.htm

Annonser:

Legg igjen en kommentar