Drypp – TIA

Et drypp (TIA) er en midlertidig forstyrrelse av hjernens funksjon og skyldes at blodforsyningen til en del av hjernen i en kort periode har blitt for liten.
Drypp er en midlertidig stans av blodtilførselen til hjernen. Det medisinske navnet på sykdommen er transitorisk iskemisk anfall (TIA).
Hvis du har hatt flere drypp etter hverandre, blir du vanligvis innlagt på sykehus. Det samme gjelder hvis du har fått drypp til tross for at du behandles med acetylsalisylsyre (for eksempel Dispril eller Albyl E).
Et drypp kan arte seg på flere måter, avhengig av hvilken del av hjernen som ikke får blod. Man kan bli svak på den ene siden av kroppen, det kan bli vanskeligere å snakke, og noen opplever kortvarig blindhet på et øye. Symptomene kan vare fra et par sekunder opp til flere timer. Varer symptomene lenger er det sansynligvis snakk om et hjerneslag.
Et drypp går som regel over i løpet av 5 til 15 minutter. Hvis sykdomstegnene varer mer enn 2 timer, er det mest sannsynlig at det dreier seg om et hjerneslag og ikke et drypp. Definisjonen på drypp er at alle sykdomstegnene har forsvunnet etter ett døgn.

Nettsteder om Drypp:

Drypp – TIA – Lommelegen.no
Et drypp (TIA) er en midlertidig forstyrrelse av hjernens funksjon og skyldes at blodforsyningen til en del av hjernen i en kort periode har blitt for liten..
www.lommelegen.no/art/art1326.asp

Drypp – Wikipedia
Drypp er en midlertidig stans av blodtilførselen til hjernen. Det medisinske navnet på sykdommen er transitorisk iskemisk anfall (TIA).
no.wikipedia.org/wiki/TIA

Drypp/ hjerneslag hos VALP???
Canis.no er stedet for deg som vil lære mer om hund og hundetrening. I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av hundebøker og hundeutstyr.
www.canis.se/innlegg.php?nr=50559&id=

Annonser:

Legg igjen en kommentar