Dyresykdommer

aktsomhetsplikt – smittsomme dyresykdommer
Alle skal opptre aktsomhet for å forhindre utvikling eller spredning av smittsom dyresykdom.
For å redusere konsekvensene av et mulig utbrudd av smittsom dyresykdom, er det avgjørende at alle bidrar til å forhindre utvikling eller spredning av sykdommen.
Svært viktig er det at du som dyreeier til enhver tid har god håndhygiene og bruker egne klær og støvler når du steller dyrene dine. Blant andre viktige tiltak er at du ikke besøker andre dyrehold der det er utbrudd av smittsom dyresykdom eller slipper ukjente inn til dyrene dine.

Fagsenteret for fjørfe
Side til FFF med informasjon om kompetansesenteret med pekere til fagstoff, prosjekter og artikler som omfatter egg- og kjøttproduksjonen.

Helsetjenesten for storfe
Siden informerer om helsetilbudet til husdyrene i det norske landbruket. Her er også litt om det seneste innen forskning på bekjempelse av dyresykdommer.

Husdyrregisteret
Ved innlogging får du tilgang til å registrere opplysninger om ditt dyrehold, legge inn rapporteringspliktige hendelser og bestille øremerker. Du kan også ta ut rapporter fra ditt dyrehold.

Kleppe Klauvservice
Infoside med nyttig og relatert stoff innen landbruket med fokus på klovhelse. Tilbyr også produkter innen klovbehandling.

Nor-Gen
Selskapet driver med embryo av ulike raser storfe.

Norsvin
Siden viser til organisasjonen og hva den arbeider med. Her er det også aktuelle saker og kommentarer til hendelser innenfor svineproduksjonen i Norge og utlandet.

Villsauen i Austevoll
Nettside med litt informasjon om villsauen i Austevoll, Hordaland.

 

Nettsteder om Dyresykdommer:

 

Dyresykdommer over landegrensene – Laagendalsposten
Forsiden / Tema / Dyresykdommer over landegrensene. Bestill bildet. tilpasse reglene, for å hindre innslipp av dyresykdommer som ikke finnes i Norge.

Kategori:Dyresykdommer – Wikipedia
Artikler i kategorien «Dyresykdommer» Det er 19 artikler i denne oversikten. B. Bruselose. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Dyresykdommer».

Regelhjelp.no – Aktsomhetsplikt – smittsomme dyresykdommer
Forebygging av smittsomme dyresykdommer. Du er her: Forsiden > Emner A – Å > Aktsomhetsplikt – smittsomme dyresykdommer. Til forsiden.

OECD-FAO Agricultural Outlook: 2006-2015
Verdens landbruksproduksjon forventes å øke jevnt i løpet av det neste tiåret, men. importlandene, risikerer å reduseres ved nye utbrudd av dyresykdommer og de.

Annonser:

Legg igjen en kommentar