Eggstokkreft

Nesten alle kvinner med kreft i eggstokkene må etter operasjonen ha behandling med cellegift – såkalt kjemoterapi. Ofte gis en kombinasjon av flere typer celledrepende midler (cytostatika).
Eggstokkreft er den sjette vanligste kreftformen blant norske kvinner. Sykdommen er alvorlig fordi man ofte oppdager den sent. Hvert år rammes omkring 500 norske kvinner av denne kreftformen.
Eggstokkreft er en spesielt komplisert tilstand, ettersom det finnes en hel rekke forskjellige typer svulster, som hver og én har sitt eget forløp, progresjon og måte å respondere på behandling på. Hva slags prognoser en kvinne med eggstokkreft har, avhenger også av hvilken type svulst hun har.
Det er slik at en eggstokksvulst kan vokse seg relativt stor før man skjønner at noe galt er fatt. Selv en svulst som er mange centimeter i diameter, gir ikke nødvendigvis symptomer. Når man får symptomer, er det vanligvis i form av at magen begynner å vokse, noe om oftest skyldes en væskeansamling, men som også kan være selve kreftsvulsten.
Hvis din primærlege har mistanke om at du har kreft i eggstokkene, vil du bli henvist til en gynekolog. Han eller hun vil sannsynligvis foreta en gynekologisk undersøkelse og ultralydundersøkelse av eggstokkene. Ufarlige lydbølger benyttes for å gi et bilde på en skjerm av kroppens indre organer.

Nettsteder om Eggstokkreft:

 

Spesialistoperasjon best ved eggstokkreft
Flere kvinner med eggstokkreft overlever de første par årene hvis de blir. her i landet i 2002 med utbredt eggstokkreft ble operert og fulgt over tid.

Eggstokkreft – Wikipedia
Eggstokkreft rammer hvert år vel 400 norske kvinner. Eggstokkreft oppstår imidlertid oftere hos kvinner som ikke har født barn enn.

Eggstokkreft. Kreftforeningen
Eggstokkreft oppstår imidlertid oftere hos kvinner som ikke har født barn enn. Opplysninger om bryst-og eggstokkreft i nær slekt har vært grunnlaget for.

Radiumhospitalet.no – Eggstokkreft
Nordeuropas største kompetansesenter for kreft. Måling av CA 125 i blodet (en tumormarkør som ofte er forhøyet ved eggstokkreft).

Eggstokkreft – Doktor Online
Eggstokkreft er en spesielt komplisert tilstand, ettersom det finnes en hel. slags prognoser en kvinne med eggstokkreft har, avhenger også av hvilken.

Kreftbehandling – Fullstendig langsiktig helbredelse av framskreden.
TIssels kreftbehandling: Fullstendig langsiktig helbredelse av framskreden kreft ved bruk av holistisk alternativ. eggstokkreft, osteosarkom.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar