Falsk krupp

Falsk krupp er en godartet tilstand, men hosten kan være plagsom. Den tunge pusten er oftest mest uttalt første natten. Det vil si at det første døgnet nesten alltid er det verste. Sykehusinnleggelser kan være nødvendig, men er som regel kortvarige, ½ -1 døgn.
Hvordan behandles tilstanden?
Det finnes ingen medisin mot selve viruset. Hovedmålet er derfor å dempe hosten og gjøre det lettere for barnet å puste.
Infeksjon som fører til at luftveiene blir trangere.
Første symptomer på krupp er vanligvis forkjølelse, feber og hoste. Etter hvert får hosten et skurrende og karakteristisk preg. Det er svært viktig at barnet holder seg i ro. Grunnen til dette er at den minste anstrengelse kan føre til at lufteveiene blokkeres ytterligere.
Falsk krupp er en sykdom som rammer småbarn. Den medisinske betegnelsen på falsk krupp er akutt laryngitt. Sykdommen starter ofte som en forkjølelse.
Etter hvert fører forkjølelsen til en betennelse i luftrøret, bl.a. omkring stemmebåndene.

Nettsteder om Falsk krupp:

 

Falsk krupp – Kjerringråd hos Olav og Else.renpresset sitronsaft kan gjøre underverker med barn som lider av falsk krupp. Registrering – Søk – Kjerringråd hos Olav og Else / Helseplager / Falsk krupp.

Falsk krupp – Wikipedia
Falsk krupp, pseudokrupp, akutt subglottisk laryngitt eller akutt pediatrisk. (ofte influensa), men bakterielle infeksjoner kan også utløse falsk krupp.

Falsk krupp – Lommelegen.no
Falsk krupp er en infeksjon som får slimhinnene i luftrøret og øvre deler av. Slik arter falsk krupp seg. 6 år opptrer falsk krupp hos kun noen få.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar