Fedme – hund

Fedme eller overvekt hos hunder er en klinisk tilstand som kan lede til flere alvorlige livsstilslidelser. Omkring 20-30% av norske hunder lider av overvekt. Til sammenligning ble det gjort en stor studie i Mellom-Europa for noen år siden, og der konkluderes det med at kun ca. 3% av hundene var undervektige.
I våre dager er fedme et stort problem for hunder og mennesker, og
resultatet det samme. – Dårlig form og mindre trivsel, med fare for å utvikle
sykdommer.Sykdommer, som for eksempel diabetes, hjertesykdom, hudproblemer,
pustevansker og slitasje i bevegelsessystemet.
Dyr blir helst fete fordi kroppen får for mye tilført energi over tid. Noen raser kan dessuten være arvelig disponerte for fedme, men dette er ingen grunn for at de skal behøve å bli fete. Nyere forskning viser dessuten at valper som tilføres for store mengder energi i oppveksten, lettere får skader og defekter på skjelettet enn andre hunder. Dette gjelder spesielt for store raser. Eldre og kastrerte hunder har dessuten gjerne lavere forbrenning, slik at energibehovet reduseres.
Vi hjelper deg gjerne med å sette opp et slankeprogram. Først er det viktig å undersøke om dyret ikke lider av andre sykdommer som kan ligne fedme, som for eksempel væske i bukhulen. Vi kan også sjekke om det ligger sykdommer til grunn for overvekten. Hypothyreose – lavt stoffskifte disponerer bl.a. for overvekt. Den vanligste årsaken til fedme er imidlertid: overfôring og for lite mosjon.

Nettsteder om Fedme – hund:

 

WEIGHTPULLDANMARK
For at en hund skal være sund og rask, kræver det blandt andet at den ikke er overvægtig. Overvægt og fedme kan give alvorlige sygdomme som diabetes, dårligt.

HUNDENS HELSE |
FORING AV HUND. Fedme skal taes alvorlig, og unngås, da dette belaster hunden unødig. I enkelte tilfeller kan fedme forårsake sykdommer i stoffskiftet.

Fedme (hund) – Wikipedia
Fedme (hund) Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Fedme eller overvekt hos hunder er en klinisk tilstand som kan lede til flere.

Dyrehaven.legeme har begynt å gå over til fedme; og selv om han ikke er pen lenger. om å se inn i et hundeansikt enn en hund kan konsentrere seg om å se inn i mitt.

Annonser:

Legg igjen en kommentar