Furunkulose – hund

Furunkulose eller byllesyke hos hunder er en infeksjonslidelse i huden som skyldes stafylokokk-bakterier. Bakteriene finnes normalt i små mengder på huden, men hos enkelte dyr klarer de å trenge gjennom hudbarrieren og forårsake betennelse. Snakk med veterinæren om vaksinering.
Byllene kan opptre overalt på kroppen, men oftest på potene mellom tærne, i hoderegionen eller nedover på beina.
Man er ikke sikre, men man mistenker sterkt at furunkulose er arvelig. Hunder kan godt være skjulte bærere av lidelsen. Ingen hund med furunkulose bør derfor brukes i avl.
Furunkulose kan komme over hele kroppen, men de steder som er utsatt for trykk, skader og friksjon er mest utsatt. Typiske steder er potene, snuten, nedover bena og hudfolder.
Furunkulose på labbene kalles interdigital pyodermi. Furunkulose rundt nesen kalles nasal pyodermi. Hos schæfer er det mest furunkulose å se rundt endetarmsåpningen.
Hvis hunden har furunkulose på steder på grunn av trykkskader, bør den få et mykt underlag å ligge på.

Nettsteder om Furunkulose – hund:

HUNDENS HELSE |
Furunkulose. Patellaluksasjon. Rabies. Fugleinfluensavirus. LINKER. Guestbook. En hund med Patella Luksasjon ser litt «stiv» ut i benet/bena, og gjør gjerne.

HUNDENS HELSE |.kan utløse en hudbetennelse som utvikler seg videre til Furunkulose. Behandlingen må tilpasses hver enkelt hund. HUNDER MED FURUNKULOSE BØR IKKE GÅ.

Furunkulose (hund) – Wikipedia
Furunkulose (hund) Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Furunkulose eller byllesyke hos hunder er en infeksjonslidelse i huden som.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar