Hallux valgus

Hallux valgus er en ervervet feilstilling i stortåens ytterste ledd, hvor leddet peker utover og stortåen peker innover.
Hallux valgus (stortå) (utoverforskyvning) er en feilstilling av stortåen slik at den vries i retning lilletåen. Samtidig er stortåens grunnledd delvis ute av ledd. Diagnosen stilles på grunnlag av de typiske funnene. Røntgen kan utelukke leddbetennelse og vise eventuelle slitasjeforandringer i tåens grunnledd. Vanligvis er det unødvendig å ta røntgen. Det kan velges mellom flere ulike operasjonsmetoder. Den vanligste er at stortåens mellomfotsben deles og forflyttes slik at skjevheten rettes opp. Kirurgen lager altså et brudd i beinet, og dette bruddet må gro.
Tilstanden opptrer som regel hos middelaldrende og er mest vanlig hos kvinner, hvor bruk av sko med høye hæler og smal såle er knyttet til denne tilstanden. Ved vedvarende smerter kan sykdommen behandles kirurgisk med osteotomi.
Riktig skotøy lindrer ofte plagene tilstrekkelig til at man kan leve godt med Hallux valgus uten behov for kirurgi.

Nettsteder om Hallux valgus:

Fotsmerter
Hallux valgus er en utbredt feilstilling i forfoten som særlig rammer kvinner. Behandlingen av hallux valgus kan bestå av veiledning for å endre..
www.helsenytt.no/artikler/fotsmerter.htm

Operasjon for Hallux Valgus (skeiv stortå)
Hallux betyr stortå og valgus betyr at tåa peker utover. Hallux Valgus er en feilstilling i stortåa slik at den peker utover mot lilletåa.
www.stolav.no/…/Enheter/Ortopedi/Pasientinformasjon/
behand/operasjon_for_hallux_valgus_-skeiv_storta-.htm

Herman og hans foreldre
Hallux valgus. Lillian sin skeive storetå skal opereres i morgen. Slik ser den ut i dag:. Publisert kl. 00:00 0 komentare(r) Aktuelle lenker.
giaever.blogspot.com/2006/11/hallux-valgus.html

Hallux valgus – Sykehuset Telemark HF : Sykehuset Telemark HF
Hallux valgus er en deformitet i forfoten som innebærer skjevstilling av stortåen. Tilstanden kan ofte behandles med egnet skotøy og innleggssåler.
www.sthf.no/NormalArticle____3175.aspx

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar