Halsbrann

Halsbrann er en lidelse som skyldes såkalt refluks (tilbakeføring) av magesaft til spiserøret. Årsaken er at lukkemuskelen mellom spiserør og magesekk er slapp. Den makter ikke å forhindre at mageinnholdet strømmer tilbake til spiserøret, svelget og (også) munnhulen når trykket i maven blir stort.
Prøv å endre på noe av det som øker tendensen til magesyre i spiserøret (refluks til spiserøret).
Hva er prinsippet i behandling av refluks av magesyre, sure oppstøt, halsbrann og spiserørskatarr?
Det brukes som regel ett preparat om gangen. Med enkelte unntak tjener det ikke noe formål å kombinere de forskjellige preparatene som finnes.
Er operasjon en mulighet?
Prinsippet ved operasjonen er, at man folder opp en liten del av magesekken omkring nederste del av spiserøret (som en krave) og syr den fast her. Hermed forsterkes lukkemuskelens funksjon som enveisventil.
Syrenøytraliserende medikamenter kan også hjelpe til med å dempe plagene når de først har oppstått.

Nettsteder om Halsbrann:

 

Halsbrann.com om reflukssykdom, magesår og andre magsykdommer.
Et nettsted om magesykdom med hovedvekt på syrerelatert sykdom utarbeidet av AstraZeneca AS i samarbeid med ledende norske gastroenterologer.

Halsbrann og sure oppstøt
Halsbrann og sure oppstøt er normalt tegn på at magsyre kommer opp i spiserøret. Sure oppstøt og halsbrann/brystbrann skyldes at surt innhold fra magesekken.

Halsbrann – 25.07.2007
25.07.2007: Kjerringråd, tips og hjelp om halsbrann. Halsbrann eller brystbrann som også noen kaller det, kommer av at det kommer.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar