Hjerneinfarkt

Hjerneinfarkt (medisinsk betegnelse; apoplexia cerebri) er et infarkt som oppstår når det ikke har kommet nok blod til en del av hjernen, slik at denne delen får for lite oksygen og næring.
Ved hjerneslag blir en del av hjernen rammet av hjerneinfarkt, hjerneblødning eller hjernehinneblødning.
Hjerneinfarkt utgjør omtrent 85% av slagtilfellene. Et infarkt oppstår hvis det setter seg en propp i en av hjernens blodårer (en «blodpropp») og dermed gjør at det ikke kommer nok blod til en del av hjernevevet. Dermed får denne denne delen for lite oksygen og næring.
CT av hjernen kan skille mellom hjerneinfarkt og hjerneblødning og er som regel en viktig undersøkelse. Dersom slaget skyldes infarkt kan behandling med medisiner som løser opp blodpropper («trombolytisk behandling») være aktuelt hvis det er gått mindre enn tre timer siden symptomene oppstod og pasienten er under 80 når.

Nettsteder om Hjerneinfarkt:

 

Hjerneinfarkt – Wikipedia
Hjerneinfarkt (medisinsk betegnelse; apoplexia cerebri) er et infarkt som. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Hjerneinfarkt».

Hodesmerter og hjerneinfarkt – Lommelegen.no.godt få hodepine også ved et hjerneinfarkt, selv om kraftig hodepine skal få. store forskjeller på utseendet av hjerneinfarkt og hjerneblødning at jeg tviler.

Tidsskriftet – Overvåking ved akutt hjerneinfarkt.som er bevist effektivt for hjerneinfarkt innenfor de første tre timene etter. patofysiologiske mekanismer ved hjerneinfarkt og potensielt effektive.

Hjerneinfarkt – hva er det? – Lommelegen.no
Et hjerneinfarkt og et hjerneslag er forsåvidt det samme, hjerneslag er en samlebetegnelse på hjerneinfarkt og hjerneblødning.

Tidsskriftet – Hjerneinfarkt hos unge voksne
Årsakene til hjerneinfarkt hos unge voksne skiller seg noe fra. 9,9 % hadde fått et nytt hjerneinfarkt og 10,5 % hadde fått postapoplektisk epilepsi.

Annonser:

Legg igjen en kommentar