Hypokondri – hypokonder

For en hypokonder blir selv normale eller trivielle problemer med kropp og helse tolket som foruroligende eller livsfarlige. Noen hypokondere lider av dysmorfofobi, en forestilling om at det er noe galt med deler av kroppen eller utseendet deres.
Tror du at den lille føflekken på armen er tegn på den farligste hudkreftformen? Eller at hjertebanken du kjenner betyr et snarlig hjerteinfarkt? Da deler du skjebne med ca. 50 000 personer her i landet som lider av hypokondri eller helseangst – en sykdom som kjennetegnes av at man tror man er alvorlig syk selv etter grundige undersøkelser og forsikringer fra lege om at man er fysisk frisk.
Hypokondri er en sykdom der folk føler at de har en sykdom som de i realiteten ikke har. Statens helsetilsyn sier blant annet følgende om sykdommen: «Det vesentlige kjennetegnet er vedvarende opptatthet av muligheten for å ha en eller flere alvorlige og fremadskridende somatiske lidelser»deres.
Hypokondri brukes ofte i dagligtale, gjerne i humoristisk sammenheng eller som et skjellsord.

Nettsteder om Hypokondri:

Hypokondri – Wikipedia
Hypokondri er en sykdom der folk føler at de har en sykdom som de i realiteten ikke har. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Hypokondri».

Forum -> Hypokonderklubben – for og av oss hypkondere. – Diskusjon.no
Hypokondri – og om kognitiv terapi av Ingvard Wilhelmsen. Jeg har fullstendig tro på at hypokondri kan være smittsomt, ikke at jeg har.

Tidsskriftet – Hypokondri og kognitiv terapi
Hypokondri, overdreven helseangst eller sykdomsangst, er en meget plagsom tilstand. tillegg til kreft er pasienter med hypokondri oftest redd for å lide av.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar