Idrettskader

Idrettskader kan deles inn i akutte skader og belastningsskader. Akutte skader er skader som skjer plutselig, de kan deles inn i direkte skader (støtskader) og indirekte skader (strekkskader). Belastningsskader er skader som oppstår over lengre tid, de kan deles inn i friksjonsbelastning (langdistansekne, slimposebetennelse), trekkbelastning (akillesplager, sclatters) og rytmisk overbelastning (trettehetsbrudd).

Det er utviklet forskjellige kiropraktiske undersøkelses- og behandlingsteknikker for alle kroppens ledd. Dette er viktig både i behandlingen av akutte idrettskader og kroniske belastningslidelser. Kiropraktikk har således en rolle i behandlingen av eksempelvis både akutte distorsjoner og kroniske tendinitter.

Nettsteder om Idrettskader:

Senter for idrettsskadeforskning – NIH – Forside
Senter for idrettsskadeforskning har som formål. Lagene i SPILLEKLAR!-prosjektet klar for høstsesongen. Er det farlig å spille f,eks. fotball på kunstgress?

Idrettskader.net
Idrettskader.net. Ønsker du brukertilgang – Klikk her. Bruker. Passord. Kurs høsten 2006.

Idrettskader/andre ledd
ANDRE LEDD / IDRETTSKADER. Det er utviklet forskjellige. Dette er viktig både i behandlingen av akutte idrettskader og kroniske belastningslidelser.

Legg igjen en kommentar