Jumpers knee

Jumper’s knee er ikke det samme som Runner’s knee.
Jumpers knee er en utbredt belastningsskade blant idrettsutøvere. Skaden er vanskelig å behandle. Den er særlig utbredt i idretter som inneholder støt/hopp.
Jumper’s knee «hopperkne» eller tendinitt i ligamentum patella er en betennelse av kneskjellsenen. Skaden kan være akutt med partiell ruptur (delvis avrivning) av pattelarsenefibre.
Hvis man har fått skaden jumpers knee er det forskjellige måter å behandle skaden på. Man behandler utøveren etter eget ønske, men de fleste prøver å unngå operasjon. Enkelte utøver kan gjennomføre en trening/kamp til tross for at de har fått jumper’s knee, men de har sannsynligvis bare lettere problemer med kneet.

Nettsteder om Jumpers knee:

Jumpers knee – Wikipedia
Jumper’s knee er en utbredt belastningsskade blant idrettsutøvere. Skaden er vanskelig å behandle. Den er særlig utbredt i idretter som inneholder støt/hopp.
no.wikipedia.org/wiki/Jumpers_knee

Jumpers knee
JUMPER’S KNEE. Siden er ment som en generell orientering som ikke erstatter evt. konsultasjon hos fysioterapeut/lege. Jmper’s knee «hopperkne» eller
home.online.no/~bvnilsen/JUMPKNEE.HTM

Jumpers Knee – Sklerosering med Polidokanol – Norsk Volleyball Forum
Noen med erfaringer? Jeg har hadt jumpers kne i ca 18mnd i høyre og 12mnd i venstre kne. Har prøvd det meste for å bli kvitt smertene uten å lykkes.
volleyball.daglig.com/index.php?action=vthread&forum=14&topic=235

Annonser:

Legg igjen en kommentar