Kolikk

Kolikk er en betegnelse innen medisin på spasme/sammentrekninger i ethvert hult eller rørformet organ, med samtidig smerte. Populært brukes betegnelsen kolikk synonymt med spedbarnskolikk, med dette er en snever forståelse av begrepet.
Kolikk blant spedbarn, som kan begynne noen dager etter fødselen, kalles gjerne tremånederskolikk. For når barnet er blitt tre måneder gammelt, blir det oftest slutt på kolikken.
Kolikk er det hvis barnet gråter eller er urolig i mer enn tre timer i døgnet, i flere enn tre av ukens syv dager, lengre enn tre uker.
Det eneste som er sikkert – det er alle enige om – er at røyking øker risikoen for at den lille kan bli rammet av kolikk. For å unngå kolikk er det viktig at mor ikke røyker under svangerskapet, og at barnet lever i et røykfritt miljø.

Nettsteder om Kolikk:

 

Kolikk blant spedbarn
Hva er årsaken til at noen spedbarn rammes av kolikk med krampeaktige smerter i magen? Seksjonsoverlege Rolf Lindemann gir svar på dine spørsmål om kolikk.

Kolikk – Wikipedia
Kolikk er en betegnelse innen medisin på spasme/sammentrekninger i ethvert hult. Populært brukes betegnelsen kolikk synonymt med spedbarnskolikk, med.

Kolikk.no – Hva er kolikk
Kolikk er en tilstand, ikke en sykdom. årsak mer enn tre timer mer enn tre dager per uke i mer enn tre uker har kolikk.

hestevenner: Halla velkommen til hestevenner,s siden!!
Det finnes mange årsaker til kolikk, og det er ikke alltid like lett å finne ut. Ved enhver form for kolikk skal veterinæren kontaktes så fort som mulig.

Kolikk er no slit.
Kolikk er no slit. Hei alle sammen. Det har vært lite oppdatering på siden vår. Det gikk greit på dagen, mye skriking på kvelden. Etter noen runder.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar