Kusma

Kusmaviruset spres ved dråpesmitte. Sykdommen kan også gi andre symptomer enn opphovnede ørespyttkjertler, f.eks. smerter i testiklene, som gjør at de hovner opp, smerter i nakken, hodet eller magen. Kusma er smittsomt fra to-tre dager før kinnene hovner opp, fram til tre-fem dager etter at det velkjente symptomet har oppstått. Den beste form for behandling er masse drikke og hvile, og eventuelt smertestillende medisiner.
Kusma er en betennelse i spyttkjertler forårsaket av kusmavirus. Oftest er det ørespyttkjertelen som er angrepet, men også andre spyttkjertler, bukspyttkjertelen og testiklene kan være betente.
Etter at kusma-vaksine er blitt innført i vårt vanlige vaksinasjonsprogram (MMR-vaksine) er kusma blitt en uvanlig tilstand. Men spredte utbrudd finnes fortsatt.
Kusma i svangerskapet er ikke forbundet med økt fare for medfødte misdannelser hos barnet, selv om risikoen for spontanabort er økt i første tredjedel av svangerskapet.

Nettsteder om Kusma:

Kusma – Lommelegen.no
Vaksinasjon mot kusma (MMR) gis ved 15 måneders og 12-13 års alder, og kusma er en sjelden sykdom i Norge. Kusma kan gi infeksjon i testiklene.
www.lommelegen.no/art/art990.asp

Kusma – Barnelegene.no
Det finnes ingen spesifikk behandling av kusma. Sykehusinnleggelse hører med til sjeldenhetene, og vil som regel regel skyldes at det har oppstått..
www.barnelegene.no/publisher/publisher.asp?id=11&tekstid=72

Kusma
Kusma er en infeksjon, som fører til hovne kjertler. Som regel er det kjertlene i ansiktet som hovner opp. Da ser du ut som om du har blåst opp kinnene.
www.stud.hiof.no/studentarbeid/06halm/ikt-praksisprosjekt/08/kroppen/kusme.htm

Kusma
Kusma er en virusinfeksjon som gir feber og hevelse i ørespyttkjertlene. Vanligvis er det en ufarlig sykdom, men den kan ha alvorlige komplikasjoner.
hs.iheroy.no/index.php?id=892

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar