Lateral epikondylitt – tennisalbue

Lateral epikondylitt er smerter på yttersiden av albuen som følge av overbelastning av senefestene i albuen. Tilstanden kalles også tennisalbue, siden den repeterende bevegelsen ved backhand-slaget ofte kan utløse en slik overbelastning.

Epikondylitt er smerter i området rundt en epikondyl, beinfremspringene som finnes nederst på overarmsbeinet (humerus), altså i albuen og lårbeinet (femur) rett ovenfor kneet. Smertene skyldes en overbelastning av senefestene på epikondylene. Smerte på yttersiden av albuen, en lateral epikondylitt, kalles ofte for tennisalbue, siden den gjentatte bevegelsen i forbindelse med backhand-slaget er en typisk årsak til overbelastning av senefestene på denne epikondylen. Smerter på innsiden av albuen, en medial epikondylitt, kalles ofte for golfalbue. Epikondylitt kan også forekomme på lårbeinet, men denne tilstanden er forholdsvis sjelden.
Tilstanden vil gå over av seg selv hos de fleste, men i enkelte tilfelle kan det ta et stort antall uker eller bortimot et halvår før bedring. Behandlingen er i hovedsak for å begrense smertene, det er ikke vitenskapelig bevist at bruk av medikamenter eller injeksjon i vesentlig grad forkorter varigheten av tilstanden. Best prognose sees i akutte tilfeller hvor en har en klar formening om hvilke bevegelser som forårsaker belastningen, slik at disse kan unngås og behandling igangsettes raskt.

 

Nettsteder om Lateral epikondylitt – tennisalbue:

 

Lateral epikondylitt – Wikipedia
Lateral epikondylitt. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Lateral epikondylitt er smerter på yttersiden av albuen som følge av.

Epikondylitt – Wikipedia. yttersiden av albuen, en lateral epikondylitt, kalles ofte for tennisalbue. og blodprøver har liten verdi ved utrening av lateral epikondylitt.

Tennisalbue (epikondylitt) – Pasienthåndboka
. H, Danneskiold-Samsøe B. Lateral humerus epikondylitt – «tennisalbue». S, Halvorsen T. Ingen effekt av essensielle fettsyrer ved lateral epikondylitt.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar