Livmorinfeksjon – hund

Livmorinfeksjon eller pyometra er mest vanlig hos eldre og middelaldrene tisper og forekommer i 2 varianter, åpen og lukket. Sistnevnte er en kritisk tilstand som må behandles snarest.
Mindre vanlige, men svært alvorlige tilstander som kan føre til opphørt matlyst kan være livmorinfeksjon,
mage- tarminfeksjoner, infeksjon i mellomøret, forgiftninger samt infeksjoner i urinblæra eller nyrene.
Tispa kan også rammes av mukometra, slimfylt livmor, endometritt, betennelse i livmorveggen, og cystisk endometriehyperplasi, væskefylte blemmer i og fortykning av livmorveggen. Disse tilstandene kan opptre alene eller som forløper til livmorinfeksjon.
Sløvhet, økt tørst og urinering er vanlige symptomer. Inkontinens og endret adferd kan forekomme. Kanskje også svak feber, 39,5 °C eller noe høyere. Normaltemperaturen for hunder er mellom 38 og 39 grader. I slike tilfeller haster det med å komme til veterinær. Fjerning av livmor og eggstokker er trolig beste (sikreste) løsning på problemet.

Nettsteder om Livmorinfeksjon – hund:

 

Livmorinfeksjon
Pyometra eller livmorinfeksjon er vanlig forekommende hos eldre og middelaldrene. alt tryggere å fjerne livmora på en frisk hund enn på en gammel og syk hund.

Livmorinfeksjon (hund) – Wikipedia
Livmorinfeksjon (hund) Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Livmorinfeksjon eller pyometra er mest vanlig hos eldre og middelaldrene tisper.

Velkommen til Christine&Hundene! |
Livmorinfeksjon. Etter løpetiden øker risikoen for livmorinfeksjon. Dersom magedreining skulle ramme din hund må du få den til veterinær fortest mulig!.

Annonser:

Legg igjen en kommentar