Løfgrens syndrom

Løfgrens syndrom regnes som tegn på akutt oppstått sarkoidose, og behandlingen blir derfor den behandling som gis for denne sykdommen.
Löfgrens syndrom er navnet på en samling symptomer som sees ved enkelte tilfeller av sarkoidose. Disse symptomene er feber, muskelsmerte og vekttap, kombinert med leddhinnebetennelse (synovitt) og dannelse av granulomer i huden (erytema nodosum).

* Feber, muskelsmerter, vekttap, slapphet og tungpust som har utviklet seg over noe tid
* Leddbetennelse med hevelse og belastningssmerter, særlig i ankelledd/fotledd
* Ved hudpåvirkning er det klassiske symptomet såkalt knuterosen. Det er et smertefullt, rødt og sirkulært utslett på fremsiden av leggen (ofte over skinnbeinet)
* Forhøyet blodsenkning (SR) og røntgen av lungene viser forstørrede kjertler på begge sider i mellomrommet mellom lungene (hilusglandlene)

 

Nettsteder om Løfgrens syndrom:

Norsk revmatologisk forening
Ved hevelse i ankler og evt. erytema nodosum, tenk på yersiniaartritt og Løfgrens syndrom. Borreliadiagnosen er alltid vanskelig.
www.legeforeningen.no/index.gan?id=22196&subid=0

Löfgrens syndrom – Wikipedia
Løfgrens syndrom regnes som tegn på akutt oppstått sarkoidose, og behandlingen blir derfor den behandling som gis for denne sykdommen.
no.wikipedia.org/wiki/Löfgrens_syndrom

Leddbetennelse i ett eller noen få ledd – hva kan årsaken være …
-Noen sjeldne former for leddbetennelser (som Løfgrens syndrom og kondrokalsinose-artritt). Sykdomstegn Smerter og nedsatt bevegelighet i ett eller noen få..
www.lommelegen.no/art/art1233.asp

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar