Lungeemboli

Ved tilfeller av oversett lungeemboli med fatalt utfall har legen gjerne stilt en vanligere diagnose, som astma eller infeksjon, ofte med et tillegg av et psykisk element, som engstelse eller uro.
Lungeemboli er en komplikasjon ved dyp venetrombose. Trombosen løsner og føres med den venøse blodstrømmen til hjertet og ut i lungekretsløpet. Her kiler den seg fast og blokkerer blodtilførselen til en større eller mindre del av lungen. En trombe kan løsne når som helst, men ofte løsner den i forbindelse med aktivitet.
Symptomene er avhengige av størrelsen på lungeembolien og hvor den kiler seg fast. Store embolier kan gi plutselig åndenød eller andre alvorlige symptomer. Akutte, sterke brystsmerter kan forekomme ved større embolier.
Lungeemboli hos unge kvinner er svært sjeldent, det er en forekomst på 6,8 per 100 000 kvinneår i aldersgruppen 15 – 45 år. Blant p-pillebrukere er insidensen høyere, 21 per 100 000 kvinneår.

Nettsteder om Lungeemboli:

: Lungeemboli :
Årsaken til en lungeemboli er nesten alltid en dyp venetrombose i en av beina. Andre årsaker til lungeemboli kan være operasjoner, etter en fractur/skade eller.

Tidsskriftet – Oversett lungeemboli i allmennpraksis
Ved tilfeller av oversett lungeemboli med fatalt utfall har legen gjerne stilt. Lungeemboli hos unge kvinner er svært sjeldent, det er en forekomst på 6,8 per.

[LUNGEEMBOLI]
Symptomer, klinik og objektive fund samt differentialdiagnoser og behandling ved lungeemboli. høj sandsynlighed for lungeemboli er diagnosen sikker og.

Lungeemboli – Wikipedia
Lungeemboli. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Lungeemboli er en komplikasjon ved dyp venetrombose.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar