Lungeemfysem

Lungeemfysem, ofte kalt emfysem, er en undertype av kronisk obstruktiv lungesykdom, oftest forårsaket av giftige gasser eller røyking, men også arvelige faktorer som a1-antitrypsinmangel.
lungeutvidelse, består i at de små luftblærene i lungene mister sin elastisitet, blir større og derfor ikke kan fungere tilfredsstillende. Medfører kortpustethet, blåfarging av huden og kronisk hoste med oppspytt av gråhvitt, seigt slim. Skyldes gjerne sammenfall av flere faktorer: røyk, kronisk bronkitt og astma og nedsatt elastisitet i lungene pga. alder.
Det kan være aktuelt å gi disse pasientene oksygen. Dersom pasienten røyker, vil eksplosjonsfaren med oksygen være for stor, slik at pasienter som røyker oftest ikke får slik behandling.
Lungeemfysem karakteriseres ved at pasienten mister endel av lungenes elastiske evne. Mange av skilleveggene i lungen mellom blod og luft er ødelagt, slik at det totale arealet mellom blod og luft er betydelig redusert.

Nettsteder om Lungeemfysem:

 

http://www.oceansofkansas.com/kvalheim.html
Jeg har prøvd å være så nøyaktig som det er mulig, men jeg er sikker. Hospital i Eau Claire, Wisconsin, av lungeemfysem og mykose forårsaket av at han.

Lungeemfysem – Wikipedia
Lungeemfysem, ofte kalt emfysem, er en undertype av kronisk obstruktiv. Lungeemfysem karakteriseres ved at pasienten mister endel av lungenes elastiske evne.

Lungeemfysem – Wikipedia
Lungeemfysem. Fra Wikipedia, den frie encyklopædi. Gå til: navigation, søg. Lungeemfysem er en dødelig sygdom, som i 75% af tilfældene skyldes rygning, men.

Annonser:

Legg igjen en kommentar