Lungeorminfeksjon

Lungeorminfeksjon er en sykdom hos sau, forårsaket av ulike arter lungeormer. Engelsk betegnelse: Hoose eller verminous bronchitis.
Smittede dyr behandles med ormemiddel. Middel inkluderer ivermectin, albendazole, fenbendazole og febantel.
Utbrudd er spesielt vanlig i juli og utover til september, etter varme våte somrer, da dette er spesielt gunstig for lungeormen.
Parasitten Muellerius capillaris i slekten Slekten Prototstrongylus er den vanligste lungeormen hos geiter. Lungeormer av slekten Metastrongylus infiserer gris. På New Zealand har det blitt påvist at lungeormer i slekten Dictyocaulus kan smitte mellom storfé og hjortedyr. Arten D. arnfeldi angriper hester og esler.
Sauens plager er ofte nært knyttet til miljøet den oppholder seg i. Når sauen slipper ut på innmark|innmarksbeite på vårparten møter den parasitter som kan ha ligget i dvale på beitet siden sist høst og bruker sauen som del av en komplisert livssyklus. Dette inkluderer leverikteinfeksjon|leverikter der snegle|snegler eller maur kan vere mellomverter og lungeorminfeksjon|lungeorm som kan overvintre i meitemark.
I slutten av sommeren bør en sjekke symptomer fra luftveiene for eventuell lungeorminfeksjon.

Nettsteder om Lungeorminfeksjon:

 

Stor lungeorm – Wikipedia
Stor lungeorm (Dictyocaulus viviparus) er en nematode, en parasittisk rundorm. Lungeorminfeksjoner er en sykdom hos sau og er forårsaket av ulike.

Lungeorminfeksjon – Wikipedia
Lungeorminfeksjon er en sykdom hos sau, forårsaket av ulike arter lungeormer. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Lungeorminfeksjon».

Lungeorminfeksjon
Stor lungeorm (Dictyocaulus viviparus) og andre arter av små lungeormer. Lungeorminfeksjon. Lungeorminfeksjon er en sykdom hos sau, forårsaket av ulike.

Liste over lenker til Sau
Lungeorminfeksjon. Byrknesøy. Barnas Dyrepark – Lindesnes. Pasteurellose. Stivsyke. Hjernebarksår. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi..

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar