Magedreining – hund

Lidelsen er mest vanlig hos store hunderaser, og da spesielt store raser med dyp brystkasse og opptrukket buk (f.eks. mynder). Middelaldrende og gamle hunder ser dessuten ut til å rammes oftere enn unge hunder, men tilstanden kan også oppstå hos de yngre.
Magedreining hos hund er en akutt livstruende tilstand som krever øyeblikkelig hjelp av veterinær. Den omfatter utvidelse (dilatasjon) og dreining (torsjon, 90-360 grader m/klokka sett bakfra) av magesekken.
Mange bernereiere har vel bort om magedreining – fryktet av de som har hørt om det, og har du opplevd det på hunden din så vet du at det er mye, mye verre enn det man frykter. Mange har mistet hundene sine i magedreining fordi de rett og slett ikke har fått tak i dyrlege – en fortvilet situasjon!

Nettsteder om Magedreining – hund:

 

Myndene våre. : Vakre og elegante.
Salukien er en hurtig og svært utholden hund, i motsetning til mange andre mynder. på magesekken ikke blir for stor og ender i en magedreining.

Veterinær Anette Krogenæs’ temaer om kjæledyr
Magedreining. Mageutvidelse/Magedreining. Magedreining hos hund er en livstruende lidelse som krever øyeblikkelig hjelp.

Fuglehunder.no/svar
Norges mest aktive diskusjonsforum for fuglehundinteresserte. som vet helt hvorfor en hund får magedreining (magesekken dreier seg om sin egen.

Forum -> Foring av hund, alltid mat eller foringstider? – Diskusjon.no
Jeg har vokst opp med hund, og hatt det stort sett hele tiden. Hunder som er i aktivitet med mat i magen risikerer å få Magedreining/tarmslyng.

Magedreining (hund) – Wikipedia
Magedreining (hund) Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Magedreining hos hund er en akutt livstruende tilstand som krever øyeblikkelig.

Annonser:

Legg igjen en kommentar