Malignt melanom – ondartet føflekkreft

Malignt melanom er det samme som ondartet føflekkreft. Det rammer forholdsvis mange unge voksne. Denne kreftformen er den mest alvorlige formen for hudkreft.
Kreft i en føflekk, malignt melanom, oppstår når cellene i en føflekk gjennomgår en forandring som gjør dem til kreftceller.
Malignt melanom av superficiell spredningstype
Diffus, ujevn avgrensing
stor variasjon i pigmentering og uregelmessig overflate
Føflekkreft (malignt melanom) kan dannes i føflekker en har hatt i lang tid, men oppstår også som nye føflekker. Sykdommen kan oppstå overalt på kroppen. Først og fremst i huden, men i enkelte tilfeller også i slimhinner, lymfeknuter og øyne.

Nettsteder om Malignt melanom – ondartet føflekkreft:

Hudlegekontoret – Føflekkreft
De viktigste risikofaktorene for utvikling av malignt melanom er: forekomst av ondartet føflekksvulst i familien; uregelmessige brune føflekker.
www.hudlegekontoret.no/kategorier/sykdommer/foeflekkreft

Par bedre på føflekk-sjekk
Denne formen for hudkreft kalles også malignt melanom. Kjennetegn for ondartede føflekker er: uregelmessig form, ujevn yttergrense, varierer i farge.
www.forskning.no/Artikler/2007/januar/1168854919.45

Mozon – Huden aldres i sola
Den farligste typen er ondartet føflekkreft (malignt melanom) som ofte er dødelig. Viktig er også den solare elastose – forandringer som skjer nede i den.
www.mozon.no/hud-og-har/hudpleie/huden+aldres+i+sola/art351189.html

Føflekksjekk på Sørlandet. Kreftforeningen
Hudleger bruker ofte ”ABCD-regelen” for å bedømme en mistenkelig føflekk. Det kan du også gjøre. Dette kjennetegner ondartede føflekker (maligne melanomer).
www.kreftforeningen.no/aktuelt/f_flekksjekk_p__s_rlandet_5024

Annonser:

Legg igjen en kommentar