Medial epikondylitt – golfalbue

Medial epikondylitt er smerter på innsiden av albuen som følge av overbelsatning av senefestene i albuen. Tilstanden kalles også for golfalbue, fordi den repeterende bevegelsen i håndleddet i forbindelse med golfslaget kan gi denne tilstanden. Se epikondylitt.
Epikondylitt er smerter i området rundt en epikondyl, beinfremspringene som finnes nederst på overarmsbeinet (humerus), altså i albuen og lårbeinet (femur) rett ovenfor kneet. Smertene skyldes en overbelastning av senefestene på epikondylene. Smerte på yttersiden av albuen, en lateral epikondylitt, kalles ofte for tennisalbue, siden den gjentatte bevegelsen i forbindelse med backhand-slaget er en typisk årsak til overbelastning av senefestene på denne epikondylen. Smerter på innsiden av albuen, en medial epikondylitt, kalles ofte for golfalbue. Epikondylitt kan også forekomme på lårbeinet, men denne tilstanden er forholdsvis sjelden.
Diagnosen stilles på bakgrunn av sykehistorie og de typiske smertene som beskrevet under symptomer. Særlig er smerte ved isometrisk bevegelse typisk ved tilstanden, gjerne kombinert med nedsatt kraft fingrene. Ved undersøkelse er det betydelig ømhet i et lite område på nedsiden av epikondylen der senene fester seg.
Røntgenundersøkelser og blodprøver har liten verdi ved utrening av lateral epikondylitt.
Ved tvil kan en liten dose med lokalbedøvelse sprøytes inn i området rundt senefestet. Dersom dette gir smertefrihet ved isometrisk bevegelse, øker sannsynligheten for at det foreligger en epikondylitt.

Nettsteder om Medial epikondylitt:

 

Epikondylitt – Wikipedia
Smerter på innsiden av albuen, en medial epikondylitt, kalles ofte for golfalbue. eller håndleddet nedover er tegn på en medial epikondylitt (golfalbue).

Epikondylitt
Medial epikondylitt, golfalbue. Positiv isomterisk test for ventralbevegelse i håndledd ved medial epikondylitt. Forekomst.

Privatsykehuset Haugesund
søkeord. Golfalbue (Medial epicondylitt) Tilstanden oppstår som regel etter overbelastning. Det er en hyppig slitasjeskade hos golfspillere, derav navnet.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar