Meningokokksepsis

Meningokokksepsis er en generell infeksjon med meningokokkbakterier. Meningokokksepsis kan gi blødninger i huden. Dette viser seg som et utslett med røde prikker på størrelse med et knappenålshode eller større, eller blåmerker, i huden. Hvis man presser siden av et gjennomsiktig drikkeglass mot utslettet vil ikke prikkene eller blåmerkene blir borte eller blekne som ved andre typer utslett.
Pasienter med meningokokksepsis utvikler alvorlige symptomer mye raskere (mediantid fra start av symptomer til sykehusinleggelse: 12 timer) enn meningokokkmeningitt (mediantid: 26 timer).
Tidlig antibiotikabehandling ansees som viktig ved meningokokksepsis. Prehospitalbehandling med penicillin er innført i en rekke land ved mistanke om meningokokksepsis. 50 % av pasientene som dør, dør de første 12 timene etter ankomst til sykehus.

Nettsteder om Meningokokksepsis:

 

Petekkier – Pasienthåndboka
Pasienthåndboka. Om sykdom, livsstil og helse. Morbilliformt utslett hos pasient med meningokokksepsis. Det ses en ekkymose på venstre lår.

Meningokokksepsis – Wikipedia
Meningokokksepsis. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Gå til: navigasjon, søk. Meningokokksepsis er en generell infeksjon med meningokokkbakterier.

Feber hos barn
. Meningitt (hjernehinnebetennelse) og meningokokksepsis (generell infeksjon med. Meningokokksepsis kan gi blødninger i huden.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar