Migrene

Denne typen intens og vedvarende hodepine kan utløses av anspenthet, oppspilthet, enkelte matvarer, overtrøtthet, overforbruk av smertestillende medisiner og overanstrengte øyne. Migreneanfall hos kvinner kan ofte ses i sammenheng med menstruasjonssyklusen deres.
Klassisk migrene har normalt følgende mønster: Først får man et slags forvarsel om at noe skjer oppe i hodet. Ofte er man samtidig kvalm og opplever at det er flimrer i synsfeltet. Noen mister synet på ett øye under anfallene, mens andre begynner å snøvle. Enkelte får en merkelig fornemmelse i en arm eller et ben. Disse ulike opptaktene etterfølges så av kraftig hodepine på én side av hodet (migrene betyr ”halve skallen”), kvalme og oppkast.

Både hodepine og migrene kan vare i alt fra noen få timer til flere døgn.
Arv er trolig av betydning når det gjelder hvem som utvikler migrene, men det er flere faktorer som kan bidra til å utløse anfall. Dette kalles triggere. Vanlige triggere er ulike typer mat og drikke, f.eks ost, appelsiner, sjokolade, rødvin og alkohol. Søvnmangel, stress, hvile etter stress, sterke sanseinttrykk og menstruasjon kan også utløse migrene. Den viktigste delen av behandlingen gjør du selv ved å unngå de triggerne som utløser migrene hos nettopp deg. Fysisk trening kan hjelpe. Dersom du likevel får anfall, er det ofte mest behagelig å hvile i et mørkt, svalt og stille rom.
Migrene starter vanligvis i ungdommen, bedres under graviditet, blir verre i overgangsalderen for så ofte å gå gradvis over med alderen.

Nettsteder om Migrene:

http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=19206

Norges Migreneforbund
. Høring – Selektive 5HT1-reseptantagonister (triptaner) mot migrene. og egner seg godt for pasienter med migrene og / eller kroniske hodepineplager.

Migrene
KLASSISK MIGRENE MED AURAFASE. Hva som utløser migrene vil variere fra person til person. HJERNESLAG ELLER MIGRENE?

Migrene og hodepine er ikke det samme – AstraZeneca
Migrene er langt mer enn vondt i hodet. er en ny nettside der du kan lære mer om hodepine og migrene. Migrene starter gjerne i tinningregionen og mange.

Migrene
Lider du av migrene er du i godt selskap. Både Leo Tolstoj, Sigmund Freud og. Migrene kan utløses av en rekke stimuli som kroppslige og følelsesmessige.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar