Munnsår – forkjølelsesår

Munnsår er sår i munnhulen, slimhinnen. På folkemunne assosieres ofte munnsår med Herpes, da Herpes simplex-virus I evt. II, også ofte kalt forkjølelsesår.
Munnsår kan være after, herpes, resultater av bittraumer, traumer generelt, allergier, hudlidelser mm.
Organismen som forårsaker munntrøske, candida, er også årsaken til vaginal trøske og bleieutslett. En viss grad av kryssinfeksjon forekommer. Spedbarn er spesielt utsatte for munntrøskesmitte gjennom mødrenes hud.
Uttalt trøske hos både voksne og barn bør behandles med Mycostatin-dråper 3-4 ganger daglig, over noen dager. Gjenstridig munntrøske bør undersøkes av lege.

Nettsteder om Munnsår:

Munnsår – hyppig sommerplage
Mange er plaget av munnsår (forkjølelsessår) om sommeren. Huden på leppene klør, prikker og blir rød, deretter kommer små blemmer som brister og blir.
www.helsenytt.no/artikler/munnsaar.htm

Antix
Munnsår forårsaket av herpes simplex er et svært vanlig problem. Munnsår eller herpes labialis som det heter på latin, oppstår rundt munnen.
www.antix.no/vanligtproblem.asp

Kvinneguiden Forum > Compeed munnsår plaster
Så reklame for dette på TV og siden jeg får munnsår en gang i blant tenkte jeg det kan være smart å ha dette i hus – hvis det er noe kjekt da?
forum.kvinneguiden.no/lofiversion/index.php/t245209.html

BAM – Barnemagasinet
Jeg har funnet ut at jeg har munnsår,og dette plager meg meg veldig mye & preger stort sett hele livet mitt når den dukker opp. Nå som jeg er gravid,har jeg.
www.bam.no/helsesoster.asp?page=89

Munnsår, trenger råd? [Arkiv] – SnartMamma – Møteplassen
Jeg var veldig plaget av sånne munnsår tidligere, men etter at jeg byttet til Zendium har jeg ikke hatt et eneste ett.
www.snartmamma.com/plassen/archive/index.php/t-195038.html

Annonser:

Legg igjen en kommentar