Øyelidelse

Verdens helseorganisasjon publiserer en klassifisering av kjente sykdommer og skader, kjent under navnet International Statistical Classification of Diseases og Related Health Problems.
Det kalles «fremmedlegeme i øyet» når man har fått noe i øyet som ikke bør være der. Det kan være et insekt, en sten, grus, sand, jord, maling, en splint av metall eller tre eller andre ting som av en eller annen grunn er havnet i øyet.
Hvordan får man et fremmedlegeme i øyet?
Som regel gjennom luften eller fra hendene når man gir seg i øynene. Når man svømmer, kan man også få noe i øynene.
Hvis et fremmedlegeme i øyet ikke fjernes, kan det risse hornhinnen eller kanskje forårsake øyebetennelse. Ved den perforerende type kan det komme grå stær, netthinneløsning og betennelse inne i øyet.
Ved perforerende fremmedlegeme i øyet skal øyet opereres. Dette gjøres på en øyeavdeling.

Nettsteder om Øyelidelse:

 

Øyelidelse – Wikipedia
Verdens helseorganisasjon publiserer en klassifisering av kjente sykdommer.1 H00-H59 Lidelser i øyet og øyets omgivelser.

Pasientskadenemnda
Pasienten fikk en forsinket behandling av en øyelidelse i 1998. Hun har redusert syn på det høyre øyet, noe som ble vurdert å være en kombinasjon
www.pasientskadenemnda.no/templates/Page.aspx?id=2402

30. september: Den hellige Hieronymus
Da en øyelidelse på slutten av hans liv gjorde det umulig å lese, fortsatte han å skrive og diktere helt til sin død i klosteret i Betlehem den 30.
www.katolsk.no/biografi/hieronim.htm

Årsaken til plagsom øyelidelse kartlagt – Doktor Online
Årsaken til plagsom øyelidelse kartlagt. Årsaken til plagsom øyelidelse kartlagt. Britiske forskere har oppdaget et gen som forårsaker den svært generende
www.doktoronline.no/news/NONAME-1462.html

Tidsskriftet – Klagenemnda for bidrag til behandling i utlandet
Vitelliform maculadystrofi (øyelidelse)Undersøkelse, Manglet norsk kompetanse, ifølge nemnden og uttalelse i saken. Ufrivillig barnløshetElektroejakulasjon
www.tidsskriftet.no/pls/lts/PA_LT.VisSeksjon?vp_SEKS_ID=561850

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar