Øyelokkbetennelse – Øyelokkskatarr

Blefaritt eller øyelokkskatarr er en betennelse i hår- eller talgkjertler på øyelokkskanten. Øyelokkskanten blir rød og svullen.
Øyelokkbetennelse kan ramme folk i alle aldre. Betennelsen, som noen ganger blir kronisk, oppstår helt nederst på øyevippene og sprer seg til selve øyelokkskanten.
Det er spesielt viktig at øyevippene er helt rene før en påfører salve eller øyedråper. Ved å fjerne all skorpedannelse, reduserer en også sjansen for at infeksjonen skal vende tilbake.
Øyelokkskatarrer går stort sett over av seg selv, men kan være temmelig plagsomme og kosmetisk sjenerende.
Behandling med øyesalver vil vanligvis hjelpe godt, men tilbakefall og behov for nye omganger med behandling er vanlig.

Nettsteder om Øyelokkbetennelse:

ØYENTRØST – Euphrasia officinalis
Utvortes ved øyensykdommer som sti (hordeolum) øyekatarr (konjunktivitt), øyelokkbetennelse (blefaritt), rennende, såre og kløende øyne, øyeskader.
www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/euph_off.htm

Medisinske ord og uttrykk
3 blefaritt, øyelokkbetennelse; «blepharon» gr. øyelokk. Blounts sykdom aseptisk nekrose i den proksimale, mediale tibiaepifyse; forårsaker. «genu varum»
www.home.no/ebratne52/OrdlisteB.htm

Spise
Jeg har fått øyelokkbetennelse og må dryppe dråper i øyet annenhver time, spise antibiotikatabletter 4 ganger daglig og ta salve på øyet om kvelden, hehe!
www.ljseek.com/Spise_s4Zp1.html

Annonser:

En kommentar om “Øyelokkbetennelse – Øyelokkskatarr”

  1. Er på jakt etter et ordentlig svar på HVORDAN man kan holde dette i sjakk. Jeg bruker Tobrazon, Physithalmit, samt hylogel for å dempe irritasjonene…men det kommer alltid tilbake. Er det ingen ting som kan få kronisk øyekatarr til å forsvinne helt?

    Svar

Legg igjen en kommentar