Petekkier

Morbilliformt utslett hos pasient med meningokokksepsis. Det ses en ekkymose på venstre lår. Generelt foreligger knappnålsliknende utslett generelt (svarende til virusindusert utslett).
Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-2 mm i diameter. De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten blødning,i motsetning til de fleste andre røde flekker på huden som er utvidede blodårer.
Ved flere typer blodkreft «leukemier» kan petekkier være ett av symptomene.
Petekkier kan indikere en rekke prosesser. Det er derfor kun legen din som kan svare deg på dette. Men blodtester vil som regel kunne ekskludere de stygge årsakene.

Nettsteder om Petekkier:

 

Meningitis· Sygebørn
Meningitis. Høj feber, hoved- eller nakkepine, stivhed i nakke eller ryg samt små. Et barn med meningitis har en dårlig almen tilstand, dvs.

Antibiotika behandling.
Patienter med petekkier skal behandles øjeblikkelig (før lumbalpunktur og bloddyrkning). pupiller, ekstremitetstonus, hud (eksantem, petekkier), A-gas.

Petekkier – Wikipedia
Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-2 mm i diameter. Petekkier er et av de viktigste sykdomstegnene ved purulent meningitt.

Forum -> Røde prikker, hjernehinnebetennelse – Diskusjon.no
Noen som har noe peil på ca hvor store de røde prikkene som ikke går bort når. Et annet karakteristisk tegn er petekkier, men det er ikke alle som får disse.

Annonser:

Legg igjen en kommentar