Pityriasis rosea

Pityriasis rosea

Pityriasis rosea er en akutt oppstått hudlidelse som forsvinner av seg selv
Pityriasis rosea er et selvbegrensende utslett som opptrer hyppigst om våren og høsten. Tilstanden kjennetegnes ved symmetrisk utbredelse av et utslett med svakt røde, lett skjellende, ovale flekker som måler fra få mm til 1-2 cm.
Tilstanden er selvbegrensende. I sjeldne tilfeller (3%) kan utslettet dukke opp senere. Særlig mørkhudete kan få pigmentforandringer der utslettene har vært.
Hudlidelsen er mest alminnelig hos unge, men kan sees i alle aldersgrupper.

* En bør unngå overdreven bruk av vann og såpe, da dette kan irritere huden
* Sollys kan ofte redusere kløen og bringe utslettet til ro

Årsaken er ukjent, men forløp og forekomst på vår og høst kan tyde på at utslettet oppstår som en hudreaksjon på en virusinfeksjon. I noen få tilfeller kan pasienten berette om forutgående luftveisinfeksjon eller diffuse plager som slapphet, hodepine, uvellhet.

 

Nettsteder om Pityriasis rosea:

Kvinneguiden Forum > Pityriasis rosea
Jeg tror jeg har fått Pityriasis rosea, etter litt leting på internett. Hvis det er pityriasis rosea du har så er det jo griet for det går jo bort.
forum.kvinneguiden.no/lofiversion/index.php/t186172.html

helsenett.no
Pityriasis roseaPityriasis rosea er en vanlig sykdom blant unge mennesker, særlig vår og høst. Man mistenker at den skyldes et virus ettersom det er uvanlig..
www.helsenett.no/index.php?option=com_personalpage&id=20&Itemid=199&glosschar=P

Pityriasis Rosea – Lommelegen.no
Han mente det var pityriasis rosea og at det var ikke noen behandling. Men så var jeg igjen hos en tredje lege, (med min sønn, som hadde fått elveblest).
www.lommelegen.no/php/art.php?id=386811

Pityriasis rosea – Pasienthåndboka
Pityriasis rosea er et selvbegrensende utslett som opptrer hyppigst om våren og høsten. Tilstanden kjennetegnes ved symmetrisk utbredelse av et utslett med..
www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=1631

Annonser:

Legg igjen en kommentar