Pleuritt

En pleuritt skyldes oftest infeksjon med bakterier eller virus i forbindelse med en lungebetennelse. Infeksjonen er da en følge av spredning fra selve lungen og over på den omkringliggende hinnen.
Pleuritt (skrives òg plevritt), eller lungehinnebetennelse, er en betennelse i lungehinnen som kan føre til smertefullt åndedrett og andre symptom. Pleuritt kan skyldes flere ulike smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer.
Behandlingen retter seg mot årsaken til pleuritten. I tillegg behandles symptomene som pleuritten gir (bl.a. smertestillende). Hvis det er en bakteriell lungebetennelse som er årsak vil antibiotika ta knekken på bakteriene.
Når et ord ender på -itt i medisinen betyr det at det er snakk om en betennelse. Pleuritt er følgelig en betennelse i pleura. En infeksjon med bakterier, virus eller sopp kan føre til en betennelse, men man kan også få en betennelse uten at mikroorganismer er innblandet. Dette skjer for eksempel ved autoimmune sykdommer, der kroppens immunforsvar angriper kroppens eget vev.

Nettsteder om Pleuritt:

 

pleuritt – helsenett.no
pleuritt.Spørsmål og svar > Familiemedisin > Spør sykepleieren og allmennlegen > Emne: pleuritt.Pleuritt er betennelse i disse hinnene.

Pleuritt – Wikipedia
Pleuritt (skrives òg plevritt), eller lungehinnebetennelse, er en betennelse.

Pleuritt – Pasienthåndboka
Pasienthåndboka. Om sykdom, livsstil og helse.på det profesjonelle dokumentet «Pleuritt» i Norsk Elektronisk Legehåndbok.

astmainfo.no: Hva er pleuritt?
Pleuritt er således en betennelse i lungehinnen og årsaken er oftest en infeksjon.en hyppig årsak til pleuritt, og i utviklingsland er tuberkulose.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar