Poliomyelitt

Akutt virussykdom karakterisert av feber, vondt i halsen, hodepine, oppkast og stiv nakke. Sykdommen kan begrense seg til disse symptomene, men kan også gi lammelser av svelg, lemmer, og åndedrettsmuskler. Årsaken til lammelsene er at viruset som forårsaker sykdommen kan ta seg fram langs nerver og gi skader på nerveceller i ryggmargen.
Dersom du skal reise til områder hvor det fortsatt finnes poliomyelitt, anbefales det ny vaksine dersom det har gått mer enn 10 år siden sist du fikk poliovaksinasjon.
Poliovirus er et tarmvirus (enterovirus) som spres via smitte fra avføring til mat og drikke. Viruset formerer seg i halsen og i tarmen i 1-3 uker før det utløser en lokal immunologisk reaksjon eller det opptrer en fase med virus i blodet (viremi).
Poliomyelitt er en infeksjon i nervesystemet forårsaket av poliovirus. I første halvdel av 1900-tallet var det store polioepidemier i Europa og Nord-Amerika. Den siste epidemien i Norge var i årene 1950-1954.
Poliomyelitt kan forebygges ved vaksinasjon.

Nettsteder om Poliomyelitt:

Medisinske ord og uttrykk – helsenett.no
Poliomyelitt. Akutt virussykdom karakterisert av feber, vondt i halsen, hodepine, oppkast. Poliomyelitt kan forebygges ved vaksinasjon. Søk «.

Poliomyelitt – Wikipedia
Poliomyelitt er en sykdom forårsaket av poliovirus, et virus som angriper.Poliomyelitt skyldes en akutt virusinfeksjon.

Utposten Nr 2 1999: Poliomyelitt, fibromyalgi og krigs-sequeler – Berit.
Poliomyelitt, fibromyalgi og krigs-sequeler. BERIT TVEIT. født 1931,.Halstead har selv hatt poliomyelitt med lammelser, og beskriver på en måte samme.

Poliomyelitt
Poliomyelitt. Poliomyelitt er en virussykdom som vanligvis gir.Poliomyelitt er fortsatt utbredt i store deler av verden, spesielt i Afrika og Asia.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar