Røde hunder

Røde hunder er vanligvis en uskyldig sykdom som går over av seg selv i løpet av 5-10 dager. Ikke sjelden fører røde hunder til en forbigående leddgikt, det vil si hevelse og stivhet i fingre og føtter.
Røde hunder skyldes rubellaviruset. Takket være vårt vaksinasjonsprogram er sykdommen blitt sjelden i Norge. Røde hunder spres ved dråpesmitte, og er vanligvis en ufarlig sykdom. Antallet pasienter med røde hunder er drastisk redusert etter at vaksinasjonsprogrammet mot sykdommen ble startet (MMR vaksine som gis ved 15 mnd alder). I vår del av verden er sykdommen nå nesten forsvunnet på grunn av vaksineringen.
Røde hunder er en barnesykdom med utslett og feber. Den forårsakes av rubellaviruset (rubella er det latinske navnet på røde hunder).
Gravide bør ved hjelp av en blodprøve få påvist eventuell smitte pga. av faren for fosterskader.
Det finnes ingen effektiv behandling som dreper viruset som forårsaker sykdommen. Det viktigste blir derfor å unngå smitte, samt å lindre symptomene best mulig hvis en først har blitt syk.

Nettsteder om Røde hunder:

Røde hunder og kusma trolig utryddet i Norge – Ingen tilfeller av røde hunder og bare seks tilfeller av kusma ble registrert i Norge i fjor.
www.aftenposten.no/helse/article351066.ece

Røde Hunder
www.nisk.org/artikler/cappelen/index.html

Mitt liv som rød hund : Dagsavisen
«Røde hunder» er en slags kabaret med masse sanger om og med hunder basert på boken min med samme navn. Det er fem skuespillere på scenen som sammen lager..
www.dagsavisen.no/kultur/article279444.ece

Røde hunder – Barnelegene.no
Dette er en forholdsvis mild infeksjonssykdom, som har fått navnet sitt fordi den som er smittet, får et rødprikkete utslett på kroppen.
www.barnelegene.no/publisher/publisher.asp?id=11&tekstid=71

Annonser:

Legg igjen en kommentar