Schlatters

Tilstanden skyldes gjentatt drag og belastning av den store lårmuskelens sene der den fester til leggbeinet. Smerten øker ved aktiviteter som medfører aktiv bruk av denne lårmuskelen (musculus quadriceps femoris), slik som strekking av kneet mot motstand, og når kneet er bøyd i lengre tid, som på buss, tog eller fly.
Schlatters sykdom er en overbelastningssykdom hos ungdom som oppstår i fremre del av vekstsonen i leggbenet (tibia) like nedenfor kneet. Like ovenfor vekstsonen fester patellarsenen seg. Den utgjør det nedre festet til nesten all muskulatur på framsiden av låret som sørger for å strekke ut kneleddet. Når kneet er bøyd og benet belastes, kan strekk-kreftene i patellarsenen bli mange ganger tyngdekraften til personen, og det blir et voldsomt drag på leggbenet. Når ungdommene belaster kneet selvom det er smerter i det, kan vekstsonen bli bredere på framsiden og det blir mer hevelse i benstrukturen nedenfor festet til patellarsenen. Den kulen som dannes på leggbenet kan bli så stor at den er det første som treffer gulvet når pasienten står på kne.
Schlatters sykdom er en betennelse i festet for den store lårmuskelen der denne fester på leggbeinet like nedenfor kneet. Typiske symptomer er smerte i øvre del av leggbeinet i forbindelse med aktivitet.

Nettsteder om Schlatters:

Schlatters sykdom rammer ungdom i 13-16 årsalderen, og flest gutter. Sykdommen er en av de vanliste årsakene til smerter under kneet hos tenåringer.
www.lommelegen.no/art/art1699.asp

Schlatters sykdom er en betennelse i festet for den store lårmuskelen der denne fester på leggbeinet like nedenfor kneet. Typiske symptomer er smerte i øvre..
www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&parentid=
2145&menuid=2172&documentid=2735

Schlatters er en overbelastning av en voksesone på nedsidev kneet som man kun får mens man.. Så fort man er ferdig utvokst går Schlatters smerten over.
www.heitmann-online.no/news.php?eks=7&nr=108

Annonser:

Legg igjen en kommentar