Skleritt

Skleritt er en alvorlig betennelsessykdom som angriper det hvite ytterlaget i øyet, kjent som sklera. Sykdommen kan oppstå i samband med andre sykdommer i kroppen, så som Wegeners granulomatose eller revmatoid artritt.
Skleritt er en betennelse i sklera, senehinnen, som er det vi ser som det hvite på øyet. Sykdommen kan finnes på begge øynene samtidig eller på bare det ene.
Skleritt kan også forekomme som en tilstand som kommer tilbake flere ganger og kan medføre komplikasjoner som hornhinnebetennelse, regnbuehinnebetennelse , grønn stær , brist i øyeeplet og netthinneløsning .
Skleritt kan oppdages gjennom visuelle synstester og gjennom CT scan, MRI og ultrasonografi.
Betennelsen ved en skleritt er vanligvis ikke forårsaket av bakterier eller virus, men av at kroppens forsvarsceller angriper hinnen, noe som fører til at den blir irritert og smertefull. Autoimmune sykdommer øker risikoen for å få skleritt.

Nettsteder om Skleritt:

 

Skleritt og episkleritt – Lommelegen.no
. sykdommer øker risikoen for å få skleritt (har lagt ved en link til en. på øyet og spesielt dersom det også er annen sykdom som disponerer for skleritt.

Skleritt – Pasienthåndboka
Pasienthåndboka. Om sykdom, livsstil og helse. Betennelsen ved en skleritt er vanligvis ikke. Autoimmune sykdommer øker risikoen for å få skleritt.

Skleritt – Wikipedia
Skleritt er en alvorlig betennelsessykdom som angriper det hvite ytterlaget. Skleritt kan oppdages gjennom visuelle synstester og gjennom CT scan, MRI.

Lyserød flekk i hvitøyet – Lommelegen.no
Du kan tipse andre om artikkelen nedenfor ved å sende en epost-melding. i det øverste laget av senehinnen) eller skleritt (betennelse i senehinnen).

Annonser:

Legg igjen en kommentar